Seminar om nytænkning af sport events

Med henblik på, at undersøge om nye eller anderledes former for idrætsbegivenheder kan afholdes i Grønland skal Naalakkersuisoq for Uddannelse, Kultur, Idræt og Kirke, Peter Olsen i samarbejde med Grønlands Idrætsforbund afholde seminar kaldt ”Sportsevents” den 12. og 13. maj i Nuuk.

Naalakkersuisoq for Uddannelse, Kultur, Idræt og Kirke, Peter Olsen, specialforbund og idrætsudøvere har tilkendegivet, at en anden turneringsstruktur er nødvendig for at kunne udvikle både sporten og den enkelte idrætsudøver til at kunne præstere bedre på (inter)nationalt eliteniveau. Med den baggrund vil seminaret blive afholdt.

Seminaret skal være til med at afklare udfordringer og mulighederne for et andet eller udvidet format til afholdelse af sportsevents i Grønland. Et eksempel er at kigge på konceptet ”Final4”, hvor semifinaler og finaler spilles på samme sted på to hinanden følgende dage, som man bl.a. kender fra europæisk håndbold”, siger Peter Olsen.

Formand for Grønlands Idrætsforbund, Nuka Kleemann, er enig i Naalakkersuisoqs udtalelse.

Jeg er glad og spændt på seminaret, for det er rigtigt, at flere specialforbund og idrætsudøvere ønsker at der er behov for flere sportsevent. Vi skal derfor drøfte de nuværende turneringsstruktur- og udfordringer samt udviklingsmuligheder dertil”, siger Nuka Kleemann.

Specialforbund, Elite Sport Greenland, kommunerne samt Grønlands nationale luftfarts- og søfartsselskaber Air Greenland og Arctic Umiaq Line skal deltage til seminaret. Dertil skal deltagerne holde oplæg som beskriver såvel nuværende udfordringer som ønsker til et eventuelt nyt format til afholdelse af udvidet sportsevents i Grønland.

Vi er her for dig

Find en medarbejder

Skal du have hjælp til noget, eller har du et spørgsmål? Så find den helt rigtige medarbejder til at besvare dit spørgsmål. Klik på knappen og find en medarbejder: