MEDLEMSREGISTERING

Det er vigtigt, at alle foreninger indberetter medlemstal og at du som specialforbund hjælper dem på vej – og registrerer jeres foreninger. Hvordan og hvornår det foregår, kan du læse mere om her. 

Medlemsbaseret frivillige organisationer er en af grundelementerne i et civilsamfund. De skaber sociale fællesskaber og giver medlemmerne mulighed til af engagere sig i samfundet og deltage i aktiviteter, de brænder for. Derfor er det også et vigtigt redskab for Grønlands Idrætsforbund at vide hvordan medlemsudviklingen fordeler sig og ikke mindst hvor mange frivillige der arbejder med idræt. Det er medlemmerne, der skaber og udvikler foreningens liv – fra aktive gymnaster, boldspillere, løbere mv., til instruktører, trænere og bestyrelsesmedlemmer. Uden medlemmer ingen forening. I dag består GIF af i alt 9 specialforbund og ca. 140 idrætsforeninger.

HVEM SKAL REGISTRERE MEDLEMMERNE?

En forening bestemmer selv hvem der skal stå for registreringen af medlemmerne og pågældende får tilsendt en vejledning til hvordan selve registreringen foregår og får tilsendt dermed også adgang til den elektroniske side, hvor der kræves en adgangskode. En forening kan dermed også ændre på hvem der skal have adgang til registreringen.  

HVORNÅR SKAL FORENINGERNE REGISTRERE MEDLEMMER?

Selvom medlemmerne har forskellige roller i foreningen, er de alle en del af fællesskabet, og det skal der værnes om. Det sker blandt andet ved at man løbende registrerer ens medlemmer i en forening. I GIF opgøres medlemstal to gange om året, hvor I som forening indberetter jeres medlemstal til GIF. Deadlines er henholdsvis d. 30 juni. og 31. december hvert år.  

Som forening indberetter I medlemstal på foreningsportalen. I kan logge ind på foreningsportalen på www.sammisassat.gl 

Vejledning for foreninger til medlemsregistrering finder du her – PDF

Er det første gang I skal bruge foreningsportalen, så anbefaler vi at I læser vores guide – kom godt i gang med foreningsportalen.

Vejledning – Kom godt i gang med foreningsportalen – PDF

HVORFOR SKAL MAN REGISTRERE

Registrering af medlemmer er vigtigt i forhold til hvor stor en andel et driftstilskud et given specialforbund, vil få det pågældende år, hvor foreningen hører under. Yderligere bruges medlemsregistreringen også til at informere om hvorvidt der er indhentet lovpligtig børneattest for dem som er engageret som børnetrænere i en forening.  

Registreringen skal med andre ord også vise et retvisende billede af hvem der er medlem af en forening, og det er mindst lige så vigtigt, at man løbende opdatere på medlemsregistreringen.  

Manglende eller ingen medlemsregistrering vil i sidste ende kunne medføre, at man enten mister eller får reduceret den økonomiske støtte i en forening eller specialforbund.  

Hvis du/I har brug for hjælp kan du/I altid kontakte os på e-mail gif@gif.gl  

Vi er her for dig

Find en medarbejder

Skal du have hjælp til noget, eller har du et spørgsmål? Så find den helt rigtige medarbejder til at besvare dit spørgsmål. Klik på knappen og find en medarbejder: