Kommunale tilskudsordninger

Kommunerne yder tilskud til kultur og fritidsvirksomhed samt motion og idræt. Kommunerne kan støtte foreningerne på flere måder, og ved at klikke dig ind på linkene nedenfor, kan du blive klogere på, hvordan netop din kommune kan understøtte jer som idrætsforening.  

Kommunalbestyrelserne fastsætter nemlig en tilskudsmodel ud fra de lokale forhold. Kommunalpolitikerne kan desuden beslutte, at der skal ydes forhøjet tilskud til fx særlige aktivitetsformer og personer med særlige behov. 

Kommunalbestyrelsen kan beslutte at yde et fast grundtilskud pr. medlem eller et tilskud på baggrund af kontingentindtægterne. Nogle kommuner yder tilskud til lejrudgifter, kursusudgifter eller til anskaffelse af materialer og rekvisitter. Enkelte kommuner yder direkte tilskud til foreningernes administrationsomkostninger. 


Sådan søger du kommunen om støtte 

Som forening – ikke som specialforbund – har man mulighed for at søge kommunen om støtte til foreningsaktiviteter. Samtidig er der i størstedelen af kommunerne mulighed for at søge om støtte til øvrige aktiviteter som fx uddannelser og kurser, materialer samt diverse udviklingstiltag. Kontakt din kommune for at blive klogere på, hvad jeres kommune støtter og hvordan du søger tilskudene. 

Kommunerne yder tilskud til kultur- og fritidsvirksomhed samt motion og idræt i henhold til Inatsisartutlov nr. 5 af 6. juni 2016 om kultur- og fritidsvirksomhed, samt Inatsisartutlov nr. 15 af 6. juni 2016 om idræt og motion. 

Vi er her for dig

Find en medarbejder

Skal du have hjælp til noget, eller har du et spørgsmål? Så find den helt rigtige medarbejder til at besvare dit spørgsmål. Klik på knappen og find en medarbejder: