BESTYRELSESARBEJDET

Hvad er egentlig bestyrelsens rolle og ansvar? Og hvordan sammensætter du en god bestyrelse? Det kan du blive klogere på her.

Sådan sammensætter du en god bestyrelse

Det gode bestyrelses-team består af en flok medlemmer, der kan noget forskelligt. Ligesom de har forskellige opgaver, skal de også have forskellige kompetencer. Bestyrelsesmedlemmerne skal have flair for forskellige ting. Alle skal ikke kunne det samme, men selvfølgelig vide, hvilke opgaver foreningen og medlemmerne forventer de varetager. 

I en god bestyrelse er et eller flere medlemmer gode til at kommunikere. En tredje er god til at administrere, en fjerde til at netværke og den femte er god til at rekruttere – eller andet i den dur. Normalt består en bestyrelse af 5 personer, men reelt kan en bestyrelse godt nøjes med at bestå af 3 personer (formand, kasser og bestyrelsesmedlem).

Introduktion af nye bestyrelsesmedlemmer

Det kan være en fordel at udpege en kontaktperson til nye bestyrelsesmedlemmer, der altid står klar med gode råd. På den måde signalerer bestyrelsen, at man

  • erkender, at starten kan være fuld af usikkerhed og spørgsmål.
  • prioriterer, at personen er tryg.


En kontaktperson kan med fordel også introducere det nye medlem for de forpligtelser og forventninger, der er forbundet med hvervet og gennemgå de formelle regler inden for foreningsarbejde og foreningsliv. Og tænk gerne nye veje i forhold til at rekruttere nye bestyrelsesmedlemmer. Tænk gerne en overgang ind i jeres arbejde, hvor særligt bestyrelsesposterne kan blive svært at besætte.

Vi er her for dig

Find en medarbejder

Skal du have hjælp til noget, eller har du et spørgsmål? Så find den helt rigtige medarbejder til at besvare dit spørgsmål. Klik på knappen og find en medarbejder: