Kristi himmelfarts ferien stod ikke kun på konfirmationer i Sisimiut. Denne forlænget weekend blev også brugt på at afholde 48 kampe til Børne Cup for op imod 200 børn i Sisimiut sports arena.
SAK afholdte et flot mesterskab, hvor mange af kampene, som spået, blev neglebidende spændende. Det var tydeligt at de børn der deltog til mesterskabet er blevet støttet op om i deres træning, for der blev spillet flot holdspil med en tydelig håndboldforståelse, trods spillernes unge alder. Hvad der foruden det flotte håndboldspil var i spil, var det sociale spil mellem spillerne. Selvom man havde forskellige klubtrøjer på, var der plads til at støtte hinanden og lærer hinanden at kende på kryds og på tværs af klubberne. Der er i hvert fald skabt nye venskaber og bekendtskaber gennem dette mesterskab.
Et nyt kendskab for mange af spillerne, var også at opleve at spille for fuld hal. Både hjemmepublikum og familie tilrejsende fra andre byer husede Sisimiut sportshal og skabte sammen en fantastisk stemning, som spillerne med sikkerhed, sent vil glemme.
Børne Cup 2022 var støttet af #AALASA-aktivitetspuljen. Alle klubber var inviteret til en af byens skoler, hvor de fik korte foredrag af bl.a mangeårig landstræner Johannes Groth omkring betydningen af kost og restitution for hans virke som både spiller og landstræner.
Udover Johannes har Emilie Spaanheden holdt foredrag og Sund kost og drikke.
Flere børne trænere har også lavet aktiviteter for U10 og U12 børn over 3 dage hvor Aaalsa projektet kørte.
Det er vigtigt at de unge spillere bliver fanget af en sund livstil, inden for mange fristelser kommer til at fylde. De unge spillere er netop så dygtige og har en kampgejst uden lige, hvorfor man prøver at gøre dem til ambassadører for at vælge sundere tiltag, for både at undgå skader og på sigt benytte kost og restitution til at optimere performance.
For U10 blev det fremlagt i børnehøjde, hvor den kropslige aktivitet var i hovedsæde, hvorimod spillerne fra U12 fik decideret alderssvarende foredrag omkring musklens reaktioner ved brug, hvordan kroppen restituerer og hvordan man kan benytte kulhydrat og protein til at optimere restitutionen samt øge perfomance og derved mulighed skabe nye højder for dem selv som udøvere.
Det blev også præciseret for de unge, at sundhed ikke kun handler om at være i hallen, men også handler om at tage del i andre aktive fællesskaber; f.eks i skolen eller i familien, og at det kan bestå af en gå- eller cykeltur, leg i vores smukke grønlandske natur m.m. – og ikke mindst at sundhed også kan bestå af at have et ønske om at være en god ven. Dette er nogle af værdierne i GIFs vision om at blive verdens mest fysisk aktive land i 2030.
Efter foredragene lavede eleverne deres egen sunde madpakke, som de kunne tage med i hallen, for at afholde dem fra at vælge usunde alternativer.
Børnene imponerede med deres engegement og trænere og leder var en vigtigt brik i at få det hele til at lykkedes. Børnene fik #AALASA t-shirts samt merchandise fra Paarisa, som blev taget godt imod. Alt i alt, et event, der på bedste vis understøtter visionen om at blive verdens mest fysisk aktivt land anno 2030!
Grønlands Idrætsforbund • Issortarfimmut 8 st. tv. Postboks 84, 3900 Nuuk, Greenland • (+299) 34 81 50 • gif@gif.gl