Det er altid bedst at have personlig kontakt. Det er dog ikke altid muligt, så når foreningen kommunikerer med medlemmerne, kan de bruge nyhedsbreve, sociale medier og foldere.
Hvis medlemmerne har fået ordentlig information om foreningen, så kan de være de bedste ambassadører for foreningen. Vigtigst af alt er, ligesom med alt anden kommunikation, at medlemmerne skal mødes der hvor de er, hvad enten det er ved fysiske møder, digitalt og/eller på tryk.
Du kommer bedst ud med dit budskab, hvis du fortæller det direkte til målgruppen. Du kan som formand, bestyrelsesmedlem, træner eller instruktør benytte dig af alle slags fysiske møder; træner- og forældremøder, møder med udvalg, generalforsamling og møder i løbet af sæsonen. Udover at tydeliggøre foreningens værdier overfor medlemmerne, så kan du fortælle om praktiske ting og om nye tiltag.
For eksempel kan du ved et sæsonstartmøde fortælle om nye aktiviteter i den kommende sæson, og eventuelt om en ny måde at betale kontingent.
Handler kommunikationen om foreningens værdier, kan det eksempelvis handle om at foreningen har valgt at planlægge aktiviteter på en bestemt måde, for at styrke foreningens ønske om at være.
Hjemmesiden er den direkte digitale adgang til foreningen, både for medlemmer, gæster og andre interesserede. I kan fortælle om eksempelvis hold, aktiviteter, sæsonkalender, persongalleri og nyheder i hjemmesiden. Og har hjemmesiden et lukket forum, hvor medlemmer kan logge sig ind, har medlemmer mulighed for at tilmelde sig til arrangementer, reservere baner og låne materialer.
Nyhedsbreve er en effektiv måde at sende nyheder og oplysninger til medlemmerne fast eksempelvis hver første søndag i måneden. Hav en plan over hvilke slags oplysninger der skal være i nyhedsbrevene, f.eks. om kommende arrangementer. Og vigtigst af alt, så skal nyhedsbreve være korte.
Der er forskellige måder sociale medier, som Facebook, LinkedIn, YouTube, Instagram og mange kan bruges i kommunikationsarbejdet. Facebook er det mest benyttede. Mange foreninger har en Facebookside og en eller flere facebookgrupper, såsom for hold, forældre eller trænere.
Tag et billede, skriv en kort tekst og del. Vær opmærksom på, at du ikke kan dele billeder af personer uden personernes tilladelse.
Det tager længere tid at lave foldere, plakater og andre trykte materialer end at lave digitale nyhedsbreve og opslag til sociale medier. Skal der trykkes materialer, skal foreningen have medregnet udgiften i sit budget. Men sæsonplaner, informationshæfter, jubilæumsskrifter, kampprogrammer og andre materialer, som henvender sig både til medlemmer og borgere i lokalområdet er velegnede til at blive trykt
Grønlands Idrætsforbund • Issortarfimmut 8 st. tv. Postboks 84, 3900 Nuuk, Greenland • (+299) 34 81 50 • gif@gif.gl