FORENINGSPORTALEN – EN FÆLLES DIGITAL LØSNING FOR FORENINGSLIVET

Grønlands Idrætsforbund har igangsat et samarbejde med alle landets kommuner om en komplet IT-løsning, der skal blive til gavn for både frivillige, foreninger og specialforbund.

HVORFOR

 • Aftalen skal gøre det lettere at være frivillig og forening i Grønland. Dette ved at styrke og give helt nye muligheder for at administrere foreningers- og specialforbunds medlemskaber, hold, økonomi, kommunikation og ansøgninger til puljer mv.
 • Alle landets kommuner er med i aftalen med GIF, så vi får en samlet løsning for alle idrætsforeninger i hele landet. GIF’s aftale skal bl.a. hjælpe til at understøtte og ensrette foreningernes kommunikation med specialforbund, kommunerne og GIF.

HVAD

 • Foreningsportalen er et tilbud om en ny digital platform for alle idrætsforeninger og specialforbund.
 • Platformen skal gøre det lettere at være frivillig og forening, og samtidig sikre god forvaltningsførelse og mindske det administrative arbejde.
 • Både foreninger og specialforbund tilkobles en komplet løsning, der sikrer en række lovpligtige krav til foreningsliv overholdes, og kan indeholde både medlems – og holdadministration, økonomihåndtering, arrangementer og aktiviteter, og kommunikation – til gavn og nytte for foreningen.

   

HVORDAN

I første omgang er der fokus på at styrke overblikket og koordineringen af oplysninger mellem idrætsforeningerne. kommunerne og GIF.
Det gælder for GIF og kommuner, at vi skal have følgende oplysninger fra foreningerne:

 1. Foreningernes vedtægter
 2. Foreningernes regnskab
 3. Tilsagn om børneattester
 4. Kontakt oplysninger på bestyrelse
 5. Referat fra generalforsamling
 6. Samt indberetning af medlemstal til GIF og kommuner

HVEM

 • Grønlands Idrætsforbund deltager i en erfarings – og udviklingsgruppe sammen med repræsentanter fra alle landets kommuner og it-leverandøren, BRND. Sammen kan vi koordinere og styrke foreningernes digitale muligheder.

Samskabelsesplance

Det er ambitionen, at Foreningsportalen bliver en sammenhængende digital løsning på tværs af hele landet. Se opbygning og sammenhæng til foreningslivet i billedet.

Vi er her for dig

Find en medarbejder

Skal du have hjælp til noget, eller har du et spørgsmål? Så find den helt rigtige medarbejder til at besvare dit spørgsmål. Klik på knappen og find en medarbejder: