ACTIVE HEALTHY KIDS - GRØNLAND​

Active Healthy Kids– Grønland er et nationalt videns netværk, der undersøger og kortlægger i alt 10 indikatorer, der nationalt og internationalt er vurderet til at have betydning for børn og unges fysiske aktivitet.

HVORFOR

Den overordnede ambition er at bidrage til, at flere børn og unge bevæger sig mere og oplever fysisk aktivitet som en integreret del af deres hverdagsliv.

HVAD

Vi ønsker at dele viden om fysisk aktivitet for børn og unge og bruge denne viden til konkrete anbefalinger, som kan fremme børn og unges fysiske aktivitet.

Rapporten indeholder en række anbefalinger til handling samt forslag til, hvordan vi fortsat styrker vidensopbygning og monitorering af børn og unges fysiske aktivitet.

HVORDAN

I projektet undersøges 10 indikatorer, der nationalt og internationalt er vurderet til at have betydning for børn og unges fysiske aktivitet. Indikatorerne giver et bredt og nuanceret billede på fysisk aktivitet og bevægelse, der går på tværs af mange sektorer og indsatser.

Projektet er en del af Active Healthy Kids Global Alliance, hvor Grønland deltager sammen med 68 andre lande.

HVEM

Deltagerne i Active Healthy Kids Grønland repræsenterer forskellige organisationer. Der er repræsentanter fra Grønlands Idrætsforbund, Center for Folkesundhed i Grønland, HBSC Grønland, Institut for Læring ved Grønlands Universitet – Ilisimatusarfik, Departementet for Uddannelse, Den nationale forebyggelsesenhed Paarisa samt Forvaltning for Børn og Skole i Kommuneqarfik Sermersooq.

Det er håbet, at netværket med tiden vil blive udvidet med flere medlemmer.

Download

Samlet oversigt over vidensgrundlag for Active Healthy Kids – Grønland, report card 2022

 

Active Healthy Kids – Grønland 2022

PROJEKTPARTNERE

  • Paarisa
  • IKIIN
  • Center for Folkesundhed i Grønland
  • Ilinniarfissuaq
  • Kommuneqarfik Sermersooq
  • HBSC Grønland
  • Ilisimatusarfik

Vi er her for dig

Find en medarbejder

Skal du have hjælp til noget, eller har du et spørgsmål? Så find den helt rigtige medarbejder til at besvare dit spørgsmål. Klik på knappen og find en medarbejder: