Ataatsimoorluta Aalasa starter de første workshops i Qeqqata Kommunia

Ataatsimoorluta Aalasa har vision om, at børn har ret til at være en del af trygge idrætsfællesskaber, hvor de føler sig velkomne og anerkendte for dem, de er. Det skal udbredes via workshops for alle idrætsforeninger i Grønland. De første gennemføres i Qeqqata Kommunia d. 11. og 13. november og senere hen i hele Grønland.

Timersoqatigiit Kattuffiat (GIF) og UNICEF Grønlands projekt, i tæt samarbejde med Paarisa, Ataatsimoorluta Aalasa, blev lanceret via en kampagne i september i år. Her præsenterede parterne, at projektet skal give landets idrætsforeninger redskaber til at skabe trygge og inkluderende idrætsfællesskaber, samt kendskab tilbørns rettigheder og et moderne børnesyn.

 

De første workshops bliver afholdt i Sisimiut og Maniitsoq, hvor alle trænere og frivillige i foreninger, samt alle der vil bidrage til at skabe trygge og inkluderende rammer for børn, er velkomne.

 

”Vi opfordrer alle trænere og frivillige, der møder børn i deres idrætsforening, til at deltage i workshopsene, da det er dem, der skal skabe trygge og inkluderende idrætsfællesskaber. Ikke mindst, inviteres alle der har lyst til at blive frivillig i idrætsforeninger. Uanset om du er træner, kasserer, bestyrelsesmedlem – eller om du bager boller til børnene eller følger dem til træning, kan du gøre en vigtig forskel. Der er brug for alle,” understreger Jonas Jensen, generalsekretær i GIF.

 

Når Ataatsimoorluta Aalasa laver workshop, foregår det i to dele. Alle der gennemfører de to workshops vil blive uddannet som tryghedsskabende voksen.
Ataatsimoorluta Aalasa vil udbrede workshops i andre byer i 2024 og 2025.

 

 

Om Ataatsimoorluta Aalasa

Ataatsimoorluta Aalasa er et samarbejde mellem Grønlands Idrætsforbund og UNICEF Grønland i tæt samarbejde med Paarisa om at skabe trygge, sunde og inkluderende idrætsmiljøer for børn. Projektet bygger på børns rettigheder ifølge FN’s Børnekonvention. Qeqqata Kommunia, Center for Folkesundhed i Grønland (CFG), Grønlands Politi, KNI og Nordea-fonden er uvurderlige samarbejdspartnere, bidragydere og støtter til projektet.

 

Læs mere om Ataatsimoorluta Aalasa her: https://ataatsimoorluta.gif.gl/da/om-ataatsimoorluta-aalasa/

 

 

For yderligere information, kontakt

Uiloq Mathæussen

Kommunikations- og projektkonsulent i Grønlands Idrætsforbund

Email uiloq@gif.gl

Tlf. 348164

Vi er her for dig

Find en medarbejder

Skal du have hjælp til noget, eller har du et spørgsmål? Så find den helt rigtige medarbejder til at besvare dit spørgsmål. Klik på knappen og find en medarbejder: