ABC FOR MENTAL SUNDHED

ABC for mental sundhed er en værktøjskasse, der hjælper jer med at tage godt imod nye, opbygger et fællesskab og gør klubben til et rart sted at være for alle. Vi ved, at foreningsidræt er ét af de steder i vores liv, der har en positiv effekt på vores mentale sundhed. Så hvordan kan man styrke foreningsidrættens fællesskaber, så flere får lyst til at blive en del af dem og komme igen? Her er ABC for mental sundhed en del af svaret.

HVAD ER ABC FOR MENTAL SUNDHED?

Forskning viser, at mennesker, der oplever at være mere mentalt sunde, har det til fælles, at de gør noget aktivt, gør noget sammen med andre og gør noget, de finder meningsfuldt.

De tre bogstaver stammer fra engelsk (et australsk forskningsprojekt) og rummer de tre faktorer ovenfor:

  • Act: Gør noget aktivt
  • Belong: Gør noget sammen med andre
  • Commit: Gør noget meningsfuld

 

ABC for mental sundhed  – i praksis

Det kan måske virke indlysende, at disse tre faktorer er med til at styrke vores trivsel – men hvordan gør man det så i praksis? ABC for mental sundhed giver en lang række bud, øvelser og værktøjer på netop dette, så vi kan forstørre og forstærke de aktive fællesskaber, som gør os til gladere mennesker.

Vi har derfor fokus på tre ting:

  • Hvordan vi styrker fællesskabskulturen
  • Hvordan vi byder nye velkomne
  • Hvordan idrætten kan styrke vores mentale sundhed
 

HVORDAN KAN I VÆRE MED?

Er du i en forening, en skole, institution eller kommune, der ønsker at sætte fokus på trivsel, fysisk aktivitet og mental sundhed, så læs med nedenfor om, hvordan vi kan samarbejde.

FORENING

Forstør og forstærk fællesskabet i jeres forening.

KOMMUNE

Er I interesseret i et samarbejde omkring øget mental sundhed for kommunens borgere?

Vi er her for dig

Find en medarbejder

Skal du have hjælp til noget, eller har du et spørgsmål? Så find den helt rigtige medarbejder til at besvare dit spørgsmål. Klik på knappen og find en medarbejder: