Grønlands deltagelse til AWG handler om meget mere end præstation og medaljer

Deltagelsen til Arctic Winter Games repræsenterer ikke blot en idrætskonkurrence, men en mulighed for at omfavne inklusion, opbygge nye venskaber, udveksle kultur, styrke holdånd, vise fairplay og skabe et fundament for deres fremtidige sportskarriere.


Under den grønlandske delegation, deltog der fem forskellige idrætsgrene samt et hold, der repræsenterer den grønlandske kultur, til Arctic Winter Games. I alt var der 65 i delegationen, hvor størstedelen er unge atleter.  

Den 20-årige Arctic Sports udøver, Inuuteq Josefsen, der har vundet fire medaljer i forskellige discipliner i sin idrætsgren, fortæller at deltage i Arctic Winter Games handler ikke kun om at vinde medaljer, men også om at dyrke en ånd af samarbejde, fairplay, respekt og venskab på tværs af grænser.

 

”Under konkurrencerne støtter vi ikke kun hinanden på holdet. Alle støtter hinanden – selv modstanderne. Det samarbejde og den respekt vi har til hinanden, er så vigtig, for det er på den måde vi udvikler os som atleter og som mennesker,” understreger Inuuteq Josefsen.

 

Det er ikke kun under konkurrencerne, at venskaberne blomstrer. Gennem fælles oplevelser som åbningsceremonier, afslutningsceremonier, kulturelle udvekslinger og sociale arrangementer får atleterne mulighed for at lære hinanden bedre at kende uden for konkurrencearenaen. Disse øjeblikke af fællesskab og samhørighed bidrager til at styrke båndene mellem atleterne og skabe minder for livet.

 

”Det er min anden deltagelse i Arctic Winter Games, begge gange har det en stor betydning for mig. Jeg har fået en masse venner, både fra Grønland og fra de andre arktiske lande. Det med at får venner motiverer mig til at fortsætte i min idrætsgren,” fortæller Inuuteq Josefsen.

 

Arctic Winter Games er ikke kun en lejlighed for grønlandske unge atleter til at konkurrere; det kan også være et springbræt til noget større i deres idrætskarriere. Det mener Grønlands Idrætsforbunds formand, Claus Nielsen.

“ Vi har set flere atleter, der har udviklet sig senere hen efter Arctic Winter Games. Den erfaring, de får ved at konkurrere mod talentfulde atleter fra hele det nordlige fællesskab, giver dem ikke kun en mulighed for at måle deres eget niveau, men også for at udvikle deres færdigheder og ambitioner som atleter. Dette kan åbne dørene for større muligheder og konkurrencer på nationalt og internationalt plan. Derfor kan Arctic Winter Games bruges som et springbræt til noget større og derfor vil vi i Idrætsforbundet arbejde for, at flere atleter deltager til den næste Arctic Winter Games,” slutter Claus Nielsen.

 

Næste Arctic Winter Games skal blive afholdt i 2026 Whitehorse i Yukon, Canada. Her er det også planen, at Grønland deltager igen. Hvilken idrætsgrene vil deltage, vil tiden vise.

Vi er her for dig

Find en medarbejder

Skal du have hjælp til noget, eller har du et spørgsmål? Så find den helt rigtige medarbejder til at besvare dit spørgsmål. Klik på knappen og find en medarbejder: