HVAD BESTÅR PROJEKTET AF?

3 HOVEDAKTIVITETER

Projektet består af tre primære aktiviteter:

  • Udvikle og tilpasse en samarbejdsmodel med udvalgte målgrupper
  • Igangsætte inkluderende, sunde og trygge idrætsaktiviteter for børn og unge, i samarbejde med foreninger og frivillige.
  • Anvende principper om børns rettigheder som udgangspunkt for frivillige og ansattes arbejde med børn og unge i idrætten.

1. Samarbejdsmodel

Samarbejdsmodellen skal sikre en smidig koordination mellem de forskellige aktører, så frivillige og ansattes oplever en sammenhæng i indsatser og kommunikation.

Først og fremmest med fokus på at foreninger og frivillige oplever et sammenhængende og koordineret forløb, der er let at navigere i og tage aktivt del i.

 

2. Inkluderende idrætsaktiviteter

Igangsættelsen af inkluderende, sunde og trygge idrætsaktiviteter skal ske med udgangspunkt i en lokale behov og med lokale ressourcepersoner.

Aktiviteterne skal sikre at flere idrætsaktiviteter tager udgangspunkt i børn og unges behov og ønsker og udvikles på baggrund af dialog og samarbejde med både børn og unge, frivillige og ressourcepersoner i lokalsamfundet.

Dette skal bl.a. sikre, at tilbud og muligheder for kompetenceudvikling gøres relevant og aktuelt for både foreninger og frivillige.

 

3. Børnesyn i idrætten

Arbejdet med børns rettigheder i idrætten skal sikre en fælles forståelse for den måde voksne i idrætten møder børn og unge på.

Fokus på børnsrettigheder skal sættes i midten i dialog og samtaler med foreninger og frivillige, og være omdrejningspunktet for det engagement og arbejde, der skal sættes i gang, for at børn og unge oplever en reel forskel i deres lokalsamfund.

 

Vi er her for dig

Find en medarbejder

Skal du have hjælp til noget, eller har du et spørgsmål? Så find den helt rigtige medarbejder til at besvare dit spørgsmål. Klik på knappen og find en medarbejder: